[:nl]
Chocolade ijs
Ingrediënten voor 4 personen :
- 150 ml. room
- 100 gr. zwarte chocolade
- 180 gr. suiker
- 50 gr. poeder melk
- 60 gr. cacao poeder
- 600 ml. volle melk
Bereiden :
- Breng de room aan de kook op zacht vuur en doe de chocolade erin en laat het smelten en zet het vuur uit en verzet de pot.
- Meng alle droge ingrediënten samen en voeg een beetje van de melk aan toe.
- Voeg nu de rest van het melk aan de cacao, suiker en chocolade mengsel.
- Meng alles goed met de handmixer en dek af met plastic folie en zet het 1 nacht in de koelkast.
- De volgende dag : roer goed in de kom en giet het gekoelde mengsel in de ijsmachine en draai gedurende 30 tot 45 min.
- Plaats het ijs in de diepvriezer 3 tot 6 uur.
[:en]
Chocolate ice Cream
Ingredients for 4 people:
- 150 ml. cream
- 100 gr. black chocolate
- 180 gr. sugar
- 50 gr. powdered milk
- 60 gr. cocoa powder
- 600 ml. Whole milk
Prepare:
- Bring the cream to the boil on soft flame and put the chocolate in it and let it melt and turn off the heat and move the pot.
- Mix all dry ingredients together and add a bit of milk to it.
- Now add the rest of the milk to the cocoa, sugar and chocolate mixture.
- Mix everything well with the hand mixer and cover with plastic foil and put it 1 night in the fridge.
- The next day: Stir well in the bowl and pour the refrigerated mixture into the ice machine and stirr for 30 to 45 min.
Place the ice in the freezer for 3 to 6 hours.
[:]
heerlijk, volle smaak van chocolade