Chocolade ijs

Chocolade ijs

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 150 ml. room
  • 100 gr. zwarte chocolade
  • 180 gr. suiker
  • 50 gr. poeder melk
  • 60 gr. cacao poeder
  • 600 ml. volle melk

Bereiden :

  1.  Breng de room aan de kook op zacht vuur en doe de chocolade erin en laat het smelten en zet het vuur uit en verzet de pot.
  2. Meng alle droge ingrediënten samen en voeg een beetje van de melk aan toe.
  3. Voeg nu de rest van het melk aan de cacao, suiker en chocolade  mengsel.
  4. Meng alles goed met de handmixer en dek af met plastic folie en zet het 1 nacht in de koelkast.
  5. De volgende dag : roer goed in de kom en giet het gekoelde mengsel in de ijsmachine en draai gedurende 30 tot 45 min.
  6. Plaats het ijs in de diepvriezer 3 tot 6 uur.

 

 

1 gedachte over “Chocolade ijs”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.