[:nl]Chocolade ijs[:en]Chocolate ice Cream[:]

[:nl]

Chocolade ijs

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 150 ml. room
  • 100 gr. zwarte chocolade
  • 180 gr. suiker
  • 50 gr. poeder melk
  • 60 gr. cacao poeder
  • 600 ml. volle melk

Bereiden :

  1.  Breng de room aan de kook op zacht vuur en doe de chocolade erin en laat het smelten en zet het vuur uit en verzet de pot.
  2. Meng alle droge ingrediënten samen en voeg een beetje van de melk aan toe.
  3. Voeg nu de rest van het melk aan de cacao, suiker en chocolade  mengsel.
  4. Meng alles goed met de handmixer en dek af met plastic folie en zet het 1 nacht in de koelkast.
  5. De volgende dag : roer goed in de kom en giet het gekoelde mengsel in de ijsmachine en draai gedurende 30 tot 45 min.
  6. Plaats het ijs in de diepvriezer 3 tot 6 uur.

 

 [:en]

Chocolate ice Cream

Ingredients for 4 people:

  • 150 ml. cream
  • 100 gr. black chocolate
  • 180 gr. sugar
  • 50 gr. powdered milk
  • 60 gr. cocoa powder
  • 600 ml. Whole milk

Prepare:

  1. Bring the cream to the boil on soft flame and put the chocolate in it and let it melt and turn off the heat and move the pot.
  2. Mix all dry ingredients together and add a bit of milk to it.
  3. Now add the rest of the milk to the cocoa, sugar and chocolate mixture.
  4. Mix everything well with the hand mixer and cover with plastic foil and put it 1 night in the fridge.
  5. The next day: Stir well in the bowl and pour the refrigerated mixture into the ice machine and stirr for 30 to 45 min.
    Place the ice in the freezer for 3 to 6 hours.

[:]

1 gedachte over “[:nl]Chocolade ijs[:en]Chocolate ice Cream[:]”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *