[:nl]
Gestoofde prinsessenboontjes
Ingrediënten voor 2 à 3 personen:
- 500 gr. groene boontjes
- 2 teentjes look
- 20 gr. soja boter
- 4 roma tomaten
- 1 kl. tomaat puree
- peper
- zout
- 200 ml. water
Bereiden:
- Snij de boontje in stukken van 3 cm lang en gooi de puntjes weg .
- Was de boontjes goed onder koud water en dep ze droog .
- Verhit de boter in een kook pot en bak de look er kort in .
- Voeg de boontjes er aan toe, roer bak en kruid af met peper en zout .
- Snij de tomaatjes in stukjes en voeg ze er aan toe .
- Voeg het water aan toe en zet het deksel er op en laat 45 min. koken op zacht vuur .
- Voeg de tomaat puree aan toe en laat 15 min. verder koken.
- Serveer de boontjes met rijst en vermicelli.
[:en]
Braised Princess Beans
Ingredients for 2 to 3 persons:
- 500 gr. green beans
- 2 cloves garlic
- 20 gr. soy butter
- 4 roma tomatoes
- 1 KL. tomato puree
- Pepper
- Salt
- 200 ml. water
Prepare:
- Cut the bean into pieces of 3 cm long and throw the dots away.
- Wash the beans well under cold water and dry them.
- Heat the butter in a boiling pot and bake the garlic briefly.
- Add the beans, stir fry and season with salt and pepper.
- Cut the tomatoes into pieces and add them to it.
- Add the water and put the lid on and let 45 min. cook on low heat.
- Add the tomato puree and cook for 15 minutes.
- Serve the beans with rice and vermicelli.
[:]