Griesmeel-pudding

Griesmeelpudding

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 135 Gr. fijne griesmeel
  • 270 gr. kristalsuiker
  • 870 ml. Water
  • 1/4 kleine lepel citroenzuur
  • 30 gr. boter
  • Kaneelstukken + fijn gemalen kaneel voor de afwerking
  • Pistachenoten fijn gemalen

Bereiden:

  1. Neem een pot en doe het water, de suiker en de kaneelstukken erin en breng het aan de kook.
  2. Voeg het citroenzuur toe net voor het kookpunt en kook op een zacht vuur.
  3. Verhit een sauspan en doe de boter erin en bak het griesmeel goudbruin op een zacht vuur.
  4. Haal de kaneelstokjes uit het kokende water en voeg het gebakken griesmeel toe, zet het vuur uit. Plaats het deksel op de pot en laat 30 minuten rusten.
  5. Neem een bord en giet de gewenste hoeveelheid erin en strooi een beetje kaneelpoeder en pistachenoten in het bord.

Tip :  Werk af met een grote lepel zure room.

 

1 gedachte over “Griesmeel-pudding”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *