Griesmeelpudding
Ingrediënten voor 4 personen:
- 135 Gr. fijne griesmeel
- 270 gr. kristalsuiker
- 870 ml. Water
- 1/4 kleine lepel citroenzuur
- 30 gr. boter
- Kaneelstukken + fijn gemalen kaneel voor de afwerking
- Pistachenoten fijn gemalen
Bereiden:
- Neem een pot en doe het water, de suiker en de kaneelstukken erin en breng het aan de kook.
- Voeg het citroenzuur toe net voor het kookpunt en kook op een zacht vuur.
- Verhit een sauspan en doe de boter erin en bak het griesmeel goudbruin op een zacht vuur.
- Haal de kaneelstokjes uit het kokende water en voeg het gebakken griesmeel toe, zet het vuur uit. Plaats het deksel op de pot en laat 30 minuten rusten.
- Neem een bord en giet de gewenste hoeveelheid erin en strooi een beetje kaneelpoeder en pistachenoten in het bord.
Tip : Werk af met een grote lepel zure room.
energie vol ontbijt